به گزارش خبرگزاري "مهر"، جلسه سخنراني دكتر لاريجاني و تريبون آزاد از طرف بسيج دانشجويي دانشگاه آزاد اسلامي شهر كرد در تالار امام خميني(ره) اين دانشگاه برگزار شد.
پس از سخنان دكتر لاريجاني بخش عمده به پرسش و پاسخ گذشت.
- تريبون آزاد – فصل انتخابات فصل شعار است، راهكار شما براي تحقق شعارها چيست؟
دكتر لاريجاني : در سالهاي گذشته وعده و و عيد زياد داده شده و سخنراني نيز زياد انجام شده اما به شعارهاي داده شده تحقق نيافته و در مردم و دانشجويان احساس شعارزدگي بوجود آمده است. من نسبت به ديرباوري مردم نسبت به شعارها به آنان حق ميدهم، اما در وضعيت كنوني من كه نميتوانم در پشت اين تريبون براي شما اشتغالزايي كنم يا كارخانه بسازم. راهي جز مطرح كردن نظرات خودم ندارم و در اين مسير همه نامزدها در همه انتخابات وضعيت يكساني دارند. اما براي اينكه بدانيم فردي كه شعار ميدهد آْيا به شعارهاي خود عمل ميكند يا نه؟ بايد به سابقه عملكرد افراد رجوع شود.
2- اگر رييس جمهور شويد تعامل با ساير قوا و بويژه مجلس چگونه خواهد بود و معاون اول شما كيست؟
- معتقدم رييس جمهور بايد در تحقق قانون اساسي خود را با ساير قوا هماهنگ كند و من هم اگر در انتخابات رياست جمهوري پيروز شوم با مجلس تعامل خوبي خواهم داشت. بنا نيست رييس جمهور در پشت درهاي بسته وزراي خود را انتخاب كند بلكه رييس جمهور بايد با مشاركت نخبگان هر بخش، وزراي خود را انتخاب كند و به نظر من اين روشي دمكراتيك است تا نخبگان در تصميمگيري دخيل شوند. مثلا دانشگاهها از تمركزي كه در تصميمگيري توسط وزرات علوم وجود دارد ناراحتند و خوب است كه تصميم گيري به نخبگان هر دانشگاه واگذار شود.
3- سوال سوم با يك مقدمه خطابه گونه حاوي چند قضاوت يك جانبه و چند پرسش به شرح زير بود:
- سينماي ايران در دروه مديريت شما در صدا وسيما به ورطه نابودي كشانده شد. هيچ فيلمي از ايران باستان در دوران مديريت شما در صدا و سيما ديده نشد. تاريخي كه شما از ايران براي ما به تصور كشيديد با واقعيت هيچ نزديكي نداشت. چر اساتيد موسيقي مجال پخس آثارشان را از صدا وسيما نمييابند. در حادثه كوي دانشگاه اخبار شما يكجانبه بود. نظر شما درباره پخش برنامه هويت چيست؟ چه فرقي بين خود و ساير كانديداهاي اصولگرا ميدانيد؟ آيا بخشي از جناح راست به آلودگي كشيده شده است؟ اگر با مشاركت 50 درصد مردم مانند انتخابات مجلس هفتم و شوراها انتخاب شويد باز هم خود را منتخب مردم ميدانيد؟
لاريجاني گفت : اگر مشاركت عمومي در انتخابات اندك باشد اين سوال شما از هر نامزد پيروز پرسيدني است بنابراين مساله اصلي مشاركت عمومي مردم در تعيين سرنوشت عمومي خود است اينكه چه كسي پيروز ميشود در درجه دوم اهميت قرار دارد. در مورد عملكرد ايجانب در صدا و سيما بايد بگويم، مگر ميشود كسي 10 سال در جايي كار كند و هيچ كاري نكرده باشد. اينكه شما سياست من را بر سازمان صدا وسيما سلطنت خوانديد، من چيزي نميدانم فقط ميدانم كه رهبر معظم انقلاب براي دو دوره پنجساله بنده را به رياست سازمان صدا و سيما منصوب كرد. در مورد سينماي ايران، چندين برنامه داشتيم كه سينماي ايران را معرفي ميكرد. و حداقل 200 برنامه در مورد سينماي ايران پخش ميكرديم و من معتقدم كه مشكل سينماي ايران مربوط به صدا و سيما نيست. بلكه مشكلي در ساختار فيلمهاي سينمايي بود كه مردم و خانوادهها را از سينما پس زد.
وي افزود: در مورد تاريخ ايران، بيشترين سهم را در توليد و پخش برنامههاي تلويزيوني به تاريخ اختصاص داديم. دراين قسمت حتي توليدات تلويزيوني قبل از انقلاب هم بارها پخش شد. برنامه هاي تلويزيوني همچون ملاصدرا، كيف انگليسي، تفنگ سرپر، و برنامههاي فاخر ديگر در صدا و سيما توليد شد و نبايد يك طرفه قضاوت كرد و زحمات فراوان هنرمندان در توليد چنين آثاري را ناديده انگاشت. شما ممكن است اين برنامهها را نپسنديد ولي نميتوانيد منكر آنها شويد. در مورد موسيقي در شوراي موسيقي سازمان حداقل 30 نفر عضو بودند و در مورد موسيقي و خوانندگي فعاليت ميكردند پس نميتوان گفت همه استادان موسيقي و خوانندگي اجازه پخش آثارشان را از صدا و سيما وجود نداشت فردي نخواست صدايش از صدا و سيما پخش شود و ما نميتوانستيم كسي را اجبار كنيم. اما ساير هنرمندان كه علاقمند بودند، صدا و آثار آنان از صدا و سيما پخش ميشد و ميشود و اساتيد مسلم موسيقي و خوانندگي نير جزء اين افراد هستند.
لاريجاني خاطرنشان كرد: در مورد ايجاد شبكههاي مختلف در صدا و سيما و اينكه شما آن را اسراف در پول مردم دانستيد براي من جالب است كه شما تكثر را و توليد انبوه در صدا و سيما را هيچ ميدانيد در صورتيكه اتفاقا به نظر من توليد برنامه در ايران براي ايرانيان در داخل و خارج از كشور بسيار مهم است بخصوص كه اگر بخواهيم ايران را در دنيا معرفي كنيم بايد رسانههاي گروهي متنوع داشته باشيم تا هر چه بيشتر بتوانيم خودمان را بدنيا معرفي كنيم توان ملي ما بالاتر ميرود.
وي در پاسخ به مقايسه اي كه توسط دانشجويان از تاثيرگذاري شبكه الجزيره و شبكه العالم داشتند گفت : براي راه اندازي شبكه الجزيره 250 ميليون دلار خرج شد اما، العالم را با 2 ميليون دلار به راه انداختيم و اتفاقا بر خلاف نظر شما العالم رسانهاي تاثيرگذار در منطقه است و من معتقدم ايران نيز ميتواند بهترين شبكههاي خبري را تاسيس كند اما بايد بسترهاي مناسب براي آن فراهم شود. اگر به نظر شما اخبار رسانههاي ايران در مورد حمله امريكا به عراق دروغ و كذب بود پس چرا چندين خبرنگار و گروه خبري از مليتها و شبكههاي مختلف خبري مورد هدف قرار گرفتند و كشته شدند اگر خبرهاي ما دروغ بود امريكاييها چه چيزي را پنهان ميكردند؟ من از شما ميخواهم كه با واقعبيي بيشتري مسائل را دنبال كنيد چرا ميگوييد كه مردم عراق در مقابل امريكاييها مقاومت نكردند بلكه از آنان استقبال كردند. چطور ممكن است ملتي از اشغال كشورش خوشحال باشد. خوشحالي مردم از سقوط صدام را شادماني براي اشغال كشور عراق تفسير نكنيم. ارتش امريكا در عراق حداقل 000/20 كشته و زخمي داشتهاست. امريكاييها در بدو حمله به عراق فقط به يك شبكه تلويزيوني (CNN) اجازه پوشش اخبار را در عراق دادند.
دكتر لاريجاني درباره اشكال برنامه هويت گفت : مشكل اين برنامه مطلق گرايي آن بود و مثلا به شخصيت برجستهاي مثل دكتر زرينكوب طعنه زد و انتساباتي در اين برنامه رخ داد اما كساني در اين برنامه به مردم معرفي شدند كه به ساحت امام علي(ع) توهين كرده بودند و شايد شما حق بدهيد رسانهاي كه در روز 1500 ساعت برنامه پخش ميكند نميتواند بدون اشتباه باشد در حالي كه برنامههاي مختلفي با سليقههاي مختلف در اين رسانه توليد و پخش ميشود.
دكتر لاريجاني درباره اصولگرايان و آبادگران گفت : منشاء اصولگرايان و آبادگران يكي است و من معتقدم كه بايد اصولگرايي و نوانديشي را رواج داد. در مورد آلودگي بخشي از افراد جناح راست باي بگويم در هر دو جناح آلودگي وجود دارد و اين منحصر به يك طيف سياسي نيست اما من معتقدم با همه آنان بايد برخورد شود .
دكتر لاريجاني در مورد صيانت از فرهنگ و آداب و رسوم ايراني گفت : شجاعانه ميتوانم بگويم كه اين فقط صدا و سيما بود كه در تقويت فرهنگ و آداب و سنن ايراني بيشترين تلاش را از خود نشان داد و ايجاد شبكههاي استاني نمونه بارز و ماندگار اين ابتكارات است و الا بقيه افراد فقط در مورد اقوام و سنتها شعار دادند.
4 – در خصوص وضعيت شوراي هماهنگي و جدا شدن 5 كانديدا توضيح دهيد و آيا با ورود آقاي هاشمي به مبارزات انتخاباتي حاميان سرسخت شما به سمت او نميروند؟
در انتخابات اين فراز و فرودها وجود دارد و انشاءالله بزودي به اتمام ميرسند. ولي من اشكال را از شوراي هماهنگي نميدانم. از نظر من آيتالله هاشمي شخصيت معتبري در كشور است و بداخلاقيهايي كه نسبت به ايشان انجام ميشود را درست نميدانم براي آقاي هاشمي احترام قائليم ولي شوراي هماهنگي برمبناي كه براي تحول جامعه قائل بود نظر ميدهد و هاشمي نيز مانند هر شهروند ديگري حق دارد كه به صحنه انتخابات بيايد اما من براساس نظر شورا عمل ميكنم.
نظر شما